Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensivt utan glittrande paljetter

Vid varje säsongsstart har konståkningsdistriktet Norra Svealand upptakt tillsammans. Detta år anordnas sammandraget av Strands IF och det är distriktets 30 bästa åkare som samlas för två intensiva dagar fullproppade med isträning, fys, dans, teori och massa konståkning.

– Det här är ett bra sätt för både åkare och tränare att inspireras av varandra. Det vi har märkt är också att sammanhållningen och samarbetet i distriktet har blivit bättre. Förr stod åkarna klubbvis på tävlingarna, nu står de distriktsvis. Jag tror att det bara är positivt, säger Linda Faller, tränare i Strand.

Linn Olsson, 19 år Strand, och Olivia Zetterberg, 16 år Gävle, håller med Linda.

– Sammandragen är jätteviktiga. Man blir puschad och vill visa alla andra vad man kan. Dessutom är vi inte så många som åker i vår ålder så det är jätteroligt att träffa alla, säger Olivia.

– Ja, sammanhållningen som är det bästa med sammandragen. På tävling pushar vi varandra under uppvärmningen och sen när det verkligen gäller så är det fight, säger Linn och skrattar.

Varje sammandrag har ett tema och den här gången läggs fokus på steg och på det nya basictestsystemet. För att hjälpa till med de komplicerade reglerna, rena rama grekiskan för många, har distriktet bjudit in en huvudtränare från Stockholm, Christina Halmi. Tillsammans med sju andra tränare bidrar hon, och de andra, med just sin expertis och ger på så sätt åkarna bästa möjliga uppladdning inför tävlingssäsongen som börjar i oktober.