Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiv försäsong väntar

/

Inte mycket är klart kring Strands spelartrupp kommande säsong. Klart är dock att spelarna har en lång och tuff försäsong framför sig. Under tisdagen gjorde laget sin första inomhusträning inför säsongen.
– Spelarna har varit utspridda och tränat mycket individuellt under sommaren, säger tränaren Magnus "Tunna" Dehlin.

Annons

Seriepremiären är nästan två månader bort. Men under tisdagen gjorde Strandspelarna första gemensamma handbollsträningen inför säsongen. Detta under ledning av tränaren Magnus Dehlin, som kommer att leda laget ännu en säsong.

– Det är väl ungefär det enda som är klart än så länge, säger han.

Färre än tio spelare deltog på träningen och det är mycket jobb som återstår innan truppen är spikad.

– Det är många pusselbitar kvar vad det gäller laget. Det handlar om antagningsbesked från högskolor och sådana saker som gör att mycket är osäkert just nu.

Vad som är betydligt mer färdigplanerat är hur försäsongen kommer att se ut. Det kommer att bli en intensiv sådan med hård träning.

– Vi fick jättebra betalt av den tuffa försäsongen vi hade i fjol, då vi höll väldigt långt in på säsongen.

Första träningsmatchen kommer att spelas på hemmaplan, i slutet av augusti, och motståndet blir med största sannolikhet Härnösand.

– Sen åker vi på Skärgårdslägret 23-24 augusti i Iggesund. Det kommer bli en stor del av uppladdningen med intensiv träning, säger Magnus Dehlin och förklarar att träningen fram till lägret i första hand är förberedande.

– Just nu handlar det om att komma igång och att undvika problem med benhinnor och liknande.

Veckan efter träningslägret börjar matchandet på allvar. Då åker Strand i väg på turnering i Skövde, försäsongens stora händelse.

– Många av elitlagen är på plats och deltar med sina andralag och b-lag. Det kommer bli en tuff turnering och vi får spela fem fulltidsmatcher över en helg.

Många av lagen i nya ettan är samma lag som Strand mötte i fjol i östra serien. Men någon målsättning är i dagsläget svår att uttala.

– Det kommer hänga ihop med de svar vi från spelarna det är osäkert kring i dagsläget, säger Magnus Dehlin men hymlar inte med att han redan nu har sina förhoppningar.

– Jag är positiv och tror alltid att det ska gå bra så mitt personliga sikte är inställt på en placering på den övre halvan.

Annons