Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Integration – på vems villkor och för vem?

Vår empati för flyktingar – oavsett om de behöver hjälp eller inte – är unik på olika sätt.

Regeringen påtvingar kommuner att ta emot bland andra ensamstående barn oavsett om kommunerna har ekonomi, bostadsmöjligheter eller kapacitet. Många har inte möjlighet att göra detta och får då stå vid skampålen. Många kommuner kan inte växla om till främmande religioner (vilket man tydligen måste göra) och kallas då främlingsfientliga.

Den nya trenden är kanske att vi i Sverige på nästan alla plan måste anpassa oss till våra hjälpsökande. Gör vi inte det är vi främlingsfientliga.

Har man flera sökande till samma plats som till exempel kräver god kunskap i svenska språket och inte anställer någon som talar svenska hjälpligt – blir man anklagad för att vara främlingsfientlig.

Anpassar sig skolan/lärare inte efter nya läror och beteendemönster är de främlingsfientliga. Många barn kommer i en konstig situation som är svårt för föräldrarna att förklara.

I vissa av landstingets rekreationsbad är det för vissa fullt tillåtet att bada med alla kläder på. De följer bara sin religion. Andra måste duscha, tvätta sig och ta på en ren baddräkt innan man får nyttja badet. Man, det vill säga vi, måste anpassa oss och acceptera andra seder och bruk oavsett vad det går ut på! Annars är vi främlingsfientliga.

Till mångas förvåning uppstår segregeringar! Många ställer upp solidariskt och gör manifestationer, med mera. Efteråt, mellan skål och vägg, sägs mycket annat. Då törs man prata utan att få epitetet – främlingsfientlig.

Det är inte fel på det svenska folkets känslor och ansvarstagande – det är fel på politikerna, alliansen.

SD behöver ingen egen budget inför valet. Alliansens invandringspolitik räcker för att ge dem ordentlig vind i seglen. Många med mig skulle inte bli förvånade om SD i valet tyvärr når ett mycket högt rösteantal.

Visst ska vi ställa upp med vad vi kan, men vi får inte överskatta vår egen förmåga. Detta skapar då avund, hat och misstämningar. Vi får ett segregerat samhälle. Tyvärr har alliansen ej hängt med i de känslor, sinnesstämningar som deras teoretiska lagstiftning skapat på gräsrotsnivå.

Begränsa riksdagsperioden för ledamöterna till max två perioder så att de därefter åter kan komma tillbaka till verkligheten och få redovisat vad de egentligen genomfört.

Realist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel