Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte tillräckligt med taxikörningar i Söderhamn

Janne Knutsson, ordförande Söderhamns Taxi AB, svarar på insändare i fredags.

Annons

Svar på insändare med signaturen Två stelfrusna snögubbar (Insänt 27/1): Tråkigt att höra att om era upplevelser. Ni undrar om det verkligen ska vara så här? Ja, tyvärr ser verkligheten ut så här. Det finns inte tillräckligt med taxikörningar i Söderhamn på vardagsnätter för att det ska gå ihop ekonomiskt att ha mer än en taxibil med avlönad förare i tjänst då. Inga skulle vara gladare än vi om det var så mycket körningar så vi kunde ha fler taxibilar i tjänst på vardagsnätter. Trots allt så finns möjligheten att få en taxi genom en direktbokning dygnet runt.

Då det gäller tidsbokningar så gäller detta: söndag–torsdag kan vi inte ta emot tidsbokningar mellan klockan 19 och 6, just av den anledningen att vi bara har en taxibil i tjänst . Övrig tid under veckan kan tidsbokas.

Ett exempel: Taxibilen som är i tjänst nattetid kan ju vara som i ert fall borta på till exempel en sjukresa till Hudiksvall. Har vi då lovat en annan kund en tidsbokning som infaller under tiden taxin är i Hudiksvall så kan vi ju inte hålla den tidbokningen.

Glädjande är väl i alla fall att det finns taxi dygnet runt året runt i Söderhamn!

Det finns kommuner storleksmässigt jämförbara med Söderhamn som inte har någon taxi dygnet runt.

Jag vill också förtydliga en sak. En del tror att vi har någon typ av ekonomiskt bidrag från Söderhamns kommun men det har vi inte och har aldrig haft.

Janne Knutsson

ordförande

Söderhamns Taxi AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel