Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte självklart vart nödiga tar vägen

Kommunen brottas med en riktig skitfråga.

– Med tanke på det ekonomiska läget och andra nödvändiga investeringar känns det som om att vi inte ska bygga en ny offentlig toalett i Ljusdals centrum, säger kommunens gatu- och parkchef Emma Nordebo Snygg.

Emma Nordebo Snygg tillägger att det heller inte finns någon självklar plats där en eventuell ny offentlig toalettbyggnad kan ställas.

En offentlig toalett i Ljusdals centrum är en gammal fråga som inte har fått något självklart svar.

Det som nu är aktuellt är att toaletten i vänthallen i Resecentrum blir den som kommunen hänvisar till när Förvaltningshuset och andra offentliga platser är stängda.

Men det finns i dagsläget ingen skyltning som visar besökare i Ljusdals centrum till nämnda toalett.

– Vi har dock utökat öppettiderna i vänthallen från 21.00 till 23.00 på försök för att bland annat tillgodose de behov som resenärer med sena tåg har, säger Emma Nordebo Snygg.

Gatu- och parkchefen förstår att den åtgärden inte hjälper till exempel folk som är på väg hem från krogen.

– Men erfarenheter från tidigare är att de ändå inte använder toaletten utan uträttar sina behov i det fria, säger Emma Nordebo Snygg.

Det gäller att ha mynt i beredskap för den som behöver besöka toaletten i Resecentrums vänthall. Om det är något som ska gälla i fortsättningen gick det inte att få besked om på tisdagen då Emma Nordebo Snygg informerade om toalettfrågan när politikerna i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott hade möte.