Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte självklart vart nödiga tar vägen

Kommunen brottas med en riktig skitfråga.

Annons

– Med tanke på det ekonomiska läget och andra nödvändiga investeringar känns det som om att vi inte ska bygga en ny offentlig toalett i Ljusdals centrum, säger kommunens gatu- och parkchef Emma Nordebo Snygg.

Emma Nordebo Snygg tillägger att det heller inte finns någon självklar plats där en eventuell ny offentlig toalettbyggnad kan ställas.

En offentlig toalett i Ljusdals centrum är en gammal fråga som inte har fått något självklart svar.

Det som nu är aktuellt är att toaletten i vänthallen i Resecentrum blir den som kommunen hänvisar till när Förvaltningshuset och andra offentliga platser är stängda.

Men det finns i dagsläget ingen skyltning som visar besökare i Ljusdals centrum till nämnda toalett.

– Vi har dock utökat öppettiderna i vänthallen från 21.00 till 23.00 på försök för att bland annat tillgodose de behov som resenärer med sena tåg har, säger Emma Nordebo Snygg.

Gatu- och parkchefen förstår att den åtgärden inte hjälper till exempel folk som är på väg hem från krogen.

– Men erfarenheter från tidigare är att de ändå inte använder toaletten utan uträttar sina behov i det fria, säger Emma Nordebo Snygg.

Det gäller att ha mynt i beredskap för den som behöver besöka toaletten i Resecentrums vänthall. Om det är något som ska gälla i fortsättningen gick det inte att få besked om på tisdagen då Emma Nordebo Snygg informerade om toalettfrågan när politikerna i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott hade möte.