Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Inte så nattsvart som det verkar"

Pensionärerna som äter i Gyllengårdens matsal kan få fortsätta äta sina luncher i Edsbyn. Kommunen letar just nu efter en lösning.

– Det är inte så nattsvart som det verkar, säger Susanne Björklund, kostchef.

Anledningen till att Gyllengårdens kök stänger, är att man valt att rusta köket på Sunnangården i Alfta och därefter kommer att laga all mat till äldreomsorgen där.

– Det har mycket att göra med personalens arbetsmiljö, att det ska vara en bra miljö för kökspersonalen, säger Susanne Björklund.

Dessutom, säger hon, är det inte ekonomiskt försvarbart att fortsätta sälja lunch på Gyllengården.

– Det är alldeles för få ätande, det går inte runt alls.

Däremot är kommunledningen medveten om att pensionärerna som ätit där drabbas när köket försvinner – och man letar efter ett annat alternativ för dem som inte vill eller har möjlighet att ta sig till Alfta och Sunnangården.

– Gyllengårdens enhetschef har fått i uppdrag att se om de kan få en ny samlingsplats, där de också kan äta något. Så det här är inte så nattsvart som det verkar.

När får pensionärerna veta om de kan fortsätta äta i Edsbyn?

– De jobbar på för fullt med en lösning. Jag hoppas det kan vara klart till vecka 38 när Gyllengårdens matsal stänger, men jag vet inte i dag hur långt man har kommit.