Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte så illa för konstnärer i Bollnäs

Rolf Orre i en replik till Anders Norén i debatten om konstnärernas situation i Hälsingland.

I tidningen ( 4/5 ) går att läsa Anders Norens debattartikel om amatörkonstnärernas otillfredsställande situation i Bollnäs och även dess motsvariga situation i Hudiksvall. Jag inser naturligtvis som Norén att det kan vara enormt mycket arbete att som amatör bli erkänd och accepterad.

Jag vill därför påminna skribenten om Lenninge konstförenings årliga utställning Hälsinglands Vårsalong där alla konstnärer, amatörer som professionella, inbjuds att delta och där en jury väljer ut deltagarna.

Under åren har över 250 amatörer haft möjlighet att göra sig kända och gå vidare i sin passion, och i många fall därefter kunnat leva på sin skicklighet. Söderhamns kommun har heller ingen speciell konsthall i detta sammanhang. Om Norén menar Kvarnen, eller Söderhamns museum, när han nämner att Söderhamn skiljer ut sig i det avseendet, så är dessa lokaler heller inte speciellt lämpliga för ändamålet, mer än att Söderhamns kommun har upplåtit dessa. Som också gick att läsa i Söderhamns-Kuriren/helahälsingland.se för en tid sedan är varken Kvarnen eller museet vidare tillgänglighetsanpassat.

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel