Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte riskfritt för studenterna

Studenterna i Bollnäs gick som packade sillar på grund av stressade bilister som rent ut sagt låg på hälarna på sista eleverna som gick i tåget

Åkte bil med dottern genom stan och sa att studenttåget kommer nog snart över viadukten, så vi parkerade vid rastplatsen vid gamla Shell. Ville att dottern skulle få se eleverna komma gående från detta håll. Mycket riktigt kom en polisbil körande, sakta en bit före eleverna.

Blev besviken, eleverna gick som packade sillar på grund av stressade bilister som rent ut sagt låg på hälarna på sista eleverna som gick i tåget. Bland annat en lastbil med släp. Därför var eleverna tvungna att gå fort över viadukten och en liten bit på "storvägen" framför stadshuset, innan de svängde av in mot stan.

Vem i kommunen ansvarar för dessa elevers säkerhet som går sist i tåget? Varför åker det ingen "varningsbil" efter eller att man har vakter/poliser som stoppar upp trafiken vid rondellen före viadukten + trafiken från Kilafors-hållet.

Och varför håller eleverna inte avstånd mellan klasserna som förr i tiden så man hinner se vilken klass de gått i?

Detta är en högtidstid för dessa elever och släktingar, efter hårt slit med pluggande i 3 år efter grundskolan. Denna högtidsstund ska inte skyndas fram, tänk också på allt som är påkostat med kläder, studentskyltar med mera. Bilisterna har gott kunnat vänta i 10–15 minuter till, i det här fallet var de inte de viktigast!

Lena Molén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel