Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte mycket till framtidsplaner

Alliansen i Söderhamn ondgör sig över att den nuvarande majoriteten i kommunen, som de för övrigt kallar för de tre vänsterpartierna – för mig blir detta att alliansen är de fyra högerpartierna – inte har några framtidsplaner, och därför behöver nya, friska krafter som håller i styrstången.

Den skuggbudget för 2012–2015 som de presenterar delar av i fredagens tidning kan väl inte bli mer slätstruken, fantasilös och luddig,

För några månader sedan gick delar av de fyra högerpartierna till angrepp mot lokala satsningar på turistnäringen i Ljusne, och avsaknaden av satsningar på ytterområdena. Var finns sådana satsningar i ert program?

För att spara pengar föreslår ni att "fler verksamhetsområden läggs ut på annan drift". Vilka områden kan läggas ut på annan drift, och göras ekonomiska besparingar på, utan att ge avkall på kvalitet?

"Ansvarsfulla investeringar för nytt äldreboende", vad är det? "Nybyggnation av ett modernt äldreboende", vad är det? I kommunal regi eller privat?

Det var inte mycket till framtidsinriktade idéer i detta program. Det var mycket skrik för lite ull, sa han som klippte grisen.

Thord Blom

Söderala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel