Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte lätt att bli gammal i Ovanåker

Jan-Åke Lindgren (S, ordförande socialnämnden, Ovanåker) har tydligen ingen aning om hur bostadsbeståndet ser ut för de gamla som med ljus och lykta söker ett boende på äldre dar.

På korttidsboendet finns ingen plats att tillgå, ej heller på Hingsten. Det råder långa köer enligt de uppgifter som jag har fått.

Hur kan du då gå ut med ett osant påstående? Ni skyller ifrån er på att det är AEFAB som har hand om bostäder i Edsbyn och Alfta och detta bolag ser inte skogen för alla träd. Har inte ni kommunpolitiker något som helst ansvar för att alla i kommunen ska ha möjlighet till ett boende? Men till syvende och sist är ni i "Socialmoderaterna" inte ensamma om detta. Centern, som styrt kommunen under 38 år, har under den långa tid aldrig inventerat bostadstillgången och gjort något åt det.

Inte heller har man sett över hur bilden med efterfrågan ser ut för dem som med all säkerhet vill byta sitt boende i egen fastighet till ett äldreboende. För dessa ser framtiden nattsvart ut. Jag håller fullständigt med Sven Olof Storm, Alfta, (12/2) om hur det är att bli gammal i Ovanåkers kommun. Och vi är inte ensamma. Jag tror att det ser väldigt mörkt ut för er Socialmoderater i höstens val, för ingen vill ha politiker och tjänstemän som helt ignorerar invånarnas behov utan fattar populistiska beslut som ni gjort med 33 miljoner av skattebetalarnas pengar. De hade kunnat användas till nyttigare saker, som att se till att det fanns några bostäder att tillgå.

Lars B Johansson

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel