Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte konstigt att regionen går back

Jan Kjellberg, Bollnäs, är kritisk till hur Region Gävleborg sköts.

Yrvaket konstaterar Svante Lönnbark, regionrådet Eva Lindberg och divisionscheferna för hälso- och sjukvården att ekonomin i region Gävleborg är i fritt fall och att den största orsaken är kostnaderna för inhyrd personal. Anledningen till denna dyrare personal är den personalpolitik man bedriver i region Gävleborg. Denna politik har lett till att man tvingas anlita dyr inhyrd personal utan att det funnits pengar för det.

Denna personalpolitik hotar välfärden i Gävleborg. Dessutom riskerar vi att få ytterligare skattehöjningar.

Om man från regionens ledning varit lyhörd för personalens synpunkter och befogade lönekrav, hade man inte försatt regionen i den ekonomiska baksmälla, som nu äventyrar hela regionens verksamhet.

Sanningen är nog den att prestige hos både tjänstemän och politiker har gått före medborgarnas rätt till god och säker vård och hälsa.

Att man dessutom under flera år haft en ambulansöverläkare som nästan inte varit på plats, men ändå kvitterat ut 126 000 kronor i månaden visar i mitt tycke på en inkompetens hos beslutsfattarna. Denna överläkare kan omöjligt ha gjort rätt för pengarna, då hon dessutom haft en halvtidstjänst i Stockholm, haft hand om nationella insatsstyrkan, dykare, etcetera, och arbetat på SOS-alarm vissa dagar i veckan.

Mina skattepengar ska definitivt inte gå till dylika extravaganta kostnader.

Dessutom hade man kunnat backa på målbildsdagarna, i synnerhet den sista, Gört (planerat för 1500 personer, men med 700 deltagare i slutändan, vilket innebar drygt dubbla kostnaden per capita). De fem miljoner det kostade hade räckt till bättre löner och förhållanden för personalen på golvet samt flera händer i vården.

Vid nästa val vet jag definitivt vilka jag inte ska rösta på!

Jan Kjellberg

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel