Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte frivilligt med delade turer i Ljusdal

Jag läser till min förvåning i onsdagens tidning att omsorgschefen Marita Wickström säger att det är frivilligt med delade turer inom kommunens verksamheter.

Vi som arbetar inom hemtjänsten har i alla fall fått ett sex veckors schema som vår enhetschef har gjort utan att vi blivit tillfrågade. Detta schema innehåller varannan helg samt två delade turer, en på vardagen och en helgtur.

Till saken hör att när vi hade flexavtal och gjorde våra egna scheman, fick vi även då veta av enhetschef att vi skulle lägga varannan helg, visst antal kvällar, visst antal fredags kvällar samt en delad tur på fyra veckor.

Antingen är Marita väldigt dåligt insatt i hur kommunens medarbetare arbetar eller så ljuger hon tidningens reporter rakt upp i ansiktet eller så har hon en konstig syn på frivillighet.

Uska inom Ljusdals kommuns hemtjänst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel