Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte ens VM-femman rådde på Ågren

Han är överlägsen bland ungdomarna i Sverige. Men inte heller på NM fanns det någon som kunde rubba Söderhamnsbrottaren Carl Ågren i 63-kilosklassen.
– Jag tycker att jag hade det under kontroll hela vägen, säger han efter UNM-guldet i norska Bodö.

För bara två månader sedan var Carl Ågren helt överlägsen i JSM trots att han ännu egentligen är för ung.

I helgen försvarade han sitt UNM-guld från fjolåret – nästan lika överlägset, efter övertygande brottning där han tog 21–5 i tekniska poäng på tre matcher.

Inte ens UVM-femman, estländaren Denis Bolunov hade något att sätta emot den urstarke hälsingebrottaren.

– Det var väl den tuffaste matchen. Han är stark och stabil, men jag tog så pass många poäng tidigt i matchen så jag kunde hålla ifrån och försvara hem det, berättar Ågren som vann matchen med 6–2.

Kvar var bara finalen där norrmannen Samer Cetin väntade. Men även där gjorde Ågren processen kort och gick snabbt upp i en 6–0-ledning, och kunde till slut vinna med klara 7–3.

Svensk ungdoms- och juniormästare samt nordisk mästare: Men Carl Ågren blickar mest framåt. Och årets framgångar har också höjt målsättningen.

– Det är klart att jag är jätteglad, men nu är det först att komma med till EM som gäller, och där satsar jag på medalj, säger han målmedvetet och poängterar att:

– Om man inte åker för att vinna kan man stanna hemma.

Och efter vinterns och vårens resultat borde väl en plats i EM-truppen till augusti vara så gott som klar?

– Helt säker kan man ju aldrig vara, men jag har ju vunnit allt som går att vinna så det känns väl som att jag borde komma med, säger han.

Men redan om en dryg månad väntar en internationell tävling i Serbien med ungdomslandslaget. Det blir ett bra tillfälle att slipa formen ytterligare inför ett troligt EM.

– Det blir framför allt kul att få möta helt nytt motstånd. Man vet ingenting vad man har att vänta, det blir spännande, säger den nyblivne nordiske ungdomsmästaren i 63-kilosklassen, Carl Ågren.