Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte ens medellön efter 20 år

Jag har arbetat som undersköterska sedan 1989. Dåvarande utbildning innefattade även psykiatri så man blev både undersköterska och skötare.

Annons

Upptäckte häromdagen när jag läste en insändare i Kommunalarbetaren att undersköterskornas medellön ligger på cirka 21 000 kronor. Jag är inte uppe i den lönen än. Sedan ligger ingångslönen på runt 19 000 kronor nu vad jag vet. Känns så där faktiskt att ha arbetat alla dessa år och inte ens kommit upp i medellönen.

Det är väl meningen att man ska kunna försörja sig på detta yrke också? Det finns ensamstående inom denna grupp och det är inte mycket över varje månad sedan allt är betalt.

Vissa människor säger att det är ett kall att arbeta inom vården och visst, det är inte alla människor som passar inom detta yrke. Men jag tycker faktiskt att vi som arbetar med detta är värda lite mer i lönekuvertet.

Tappade sugen lite nu när jag läste denna insändare. Skulle tro att det är flera med mig som är av samma åsikt.

Så upp med lönerna inom vården så kanske fler människor skulle titta en extra gång på ifall vården kanske är ett yrke för dem.

Undersköterska

i drygt 20 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel