Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara skattebetalarna som blev blåsta?

Turerna runt Folkets hus-föreningen i Hudiksvall tycks inte riktigt vilja ta slut. Även om de flesta säkert är riktigt trötta på den här soppan, både de inblandade och de som tvingas att betala notan.

Annons

Tidigare i veckan kunde vi läsa om konkursförvaltarens redogörelse för föreningens ekonomi. Vilken bland annat visar att tillgångarna inte räcker för att täcka föreningens skulder.

Det i sig är väl knappast särskilt överraskande. Det brukar vara den främsta anledningen till att man väljer att försätta en någon i konkurs.

Fast i det här fallet beslutade kommunstyrelsen att betala ut ett förskott på 408 000 kronor av driftsbidraget till Folkets hus-föreningen bara timmarna innan konkursansökan lämnades in till tingsrätten.

När man tar del av reaktionen från kommunalrådet Majvor Westberg-Jönsson (S) verkar det som att majoritetens beslut att betala ut de 408 000 kronorna gjordes just i syfte att balansera Folkets hus-föreningens skulder. Fast även om det var avsikten är det uppenbart att så inte blev fallet. Skulderna är fortfarande avsevärt mycket större än tillgångarna.

Att det över huvud taget finns några ekonomiska tillgångar för fordringsägarna att dela på beror till största delen på att kommunen betalade 1,3 miljoner kronor för inventarierna.

Det var kanske inte bara skattebetalarna som blev blåsta då Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i kommunstyrelsen drev igenom beslutet om förskottsbetalning av driftsbidraget?

Mer läsning

Annons