Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte bara priset som avgör upphandling

Insändarsvar till signaturen Egen företagare (18/3).

All återkoppling ser vi som positiv då det ger oss möjligheter att förbättra vårt arbetssätt. Vad gäller de uppdrag du refererar till så har dessa inte bara handlat om lägsta prisvärdering.

För det första strävar vi alltid efter att göra både bra affärer och på rätt sätt. Det handlar om att upphandlingar genomförs i öppenhet där alla leverantörer, lokala som regionala, nationella eller för den delen internationella, kan konkurrera om uppdraget. Det är en princip som vi bedömer är bra då den främjar såväl konkurrens och utveckling av företag som att det sker på ett öppet och riktigt sätt.

Förutom att upphandlingsarbetet har främjat utveckling och konkurrens, så värderas flera kvalitativa delar hos själva företaget som valts för uppdraget och sättet de tänker göra jobbet på. Därefter har kostnaden för att utföra jobbet värderats.

Du pekar på en viktig möjlighet som lagstiftningen ger och det är att använda inte bara ekonomiska parametrar utan även ekologiska och sociala sådana vid val av leverantör, vilket alltså har skett i den första delen av utvärderingen.

Vi vill gärna bjuda dig som har funderingar om hur vi resonerar kring offentliga köp i Söderhamn till en dialog. Det kan vara att du som funderar tar direkt kontakt med oss eller att du kommer till något av de lunchmöten som Söderhamns kommun anordnar regelbundet och där någon av oss i princip alltid medverkar.

Lars Ståhl

teknisk chef, Söderhamns kommun

Johanna Sollengren

inköpssamordnare, Söderhamns kommun 

Johan Almesjö

förbundsdirektör, Inköp Gävleborg

Jonas Bäckström

upphandlare, Inköp Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel