Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte bara för redan frälsta

Svenska kyrkan är ingen frikyrka i traditionell mening utan en folkkyrka som skall ha plats för alla människor. Det är därför viktigt att det finns en mångfald av människor som styr kyrkan och det skall inte vara en kyrka bara för de frälsta .

Svar till Cecilia Widen med anledning av artikeln i Ljusnan. Svenska kyrkan är ingen frikyrka i traditionell mening utan en folkkyrka som skall ha plats för alla människor. Socialdemokratin står för allas lika värde det även Svenska kyrkan hävdar. Det är därför viktigt att det finns en mångfald av människor som styr kyrkan och det skall inte vara en kyrka bara för de frälsta . Detta är tradition sedan många hundra år. Jag vill bestämt hävda att Svenska kyrkan skall vara en öppen kyrka för Sveriges befolkning oavsett ras, etnicitet, sexuell läggning etcetera. Vidare skall Svenska kyrkan arbeta för ekumenik mellan trossamfunden. Trots allt är det en och samma Gud man tillbeder, muslimer, judar och kristna.

Rolf Samuelsson (s)

Ledamot i Alfta kyrkoråd

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel