Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Instämmer om demensvården

Som anhörig vill jag instämma i vad Otillräcklig framfört i sin insändare (9/4) angående vården av demenssjuka på våra särskilda boenden.

Annons

Jag har full förståelse för att personalen känner sig otillräcklig i sin yrkesutövning. Det som politiker och tjänstemän är tillsatta för är att fördela våra gemensamma skatteintäkter så att alla blir nöjda.

Men de gamla demenssjuka som hamnat i vårdapparaten har ju ingen möjlighet att själva kunna avgöra vad som är bra eller dåligt för dem, utan här är det vårdgivarna som, med sina kunskaper och sitt personliga engagemang, skall tillgodose de behoven.

Om nu inte tiden räcker till för att uppfylla kraven som personalen fått ta del av genom diverse utbildningar för att säkerställa en säker och god omvårdnad är det väl på tiden att se till att omfördela kommunens resurser och anställa tillräckligt med personal så att kraven blir tillgodosedda

Signaturen otillräcklig har genom sin insändare tydliggjort det som jag dagligen kan skriva under på och det är bara att hoppas att beslutsfattarna tar det till sig och kanske gör en rundvandring och gör ett besök och själva får svart på vitt hur det fungerar och inte låser in sig på sina kontorsrum.

Som bekant är det ju valår och detta är ju om något en fråga att rösta om. Det gäller bara att hitta ett parti.

Olov Drebäck

Anhörig

Ordf. Bollnäs Ovanåkers Demensförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel