Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inspirationsdag på Verkstäderna

Förra årets inspirationsdag på Verkstäderna blev en succé som kommer att få sin uppföljning den 5 november i år i ett seminarium.

Det riktar sig till ungdomar och vuxna som jobbar med ungdomsfrågor.

- Antalet platser är begränsade till 250 och det är först till kvarn som gäller, säger Marcus Häggström, Söderhamns kommun.

Bakom arrangemanget står OBS-kommunerna Ovanåker, Bollnäs och Söderhamn tillsammans med Can, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Under dagen finns förutom workshops och aktiviteter flera olika organisationer presenterade via ett åsikts- och utställningstorg.

Teatergruppen Ung utan pung medverkar liksom Lättings forumteater.

Seminariet Bli journalist hålls av journalisten Fredrik Björkman, Söderhamnskuriren. Del ett hålls på förmiddagen och del två på eftermiddagen efter en föreläsning av Krister Lundgren och Stefan Rang från IOGT-NTO på temat "Det händer inte mig". Samt Bengt Göranssons "Att lära sig förlora, tankar om demokratins villkor".

Vidare medverkar genuspedagogerna Karin Öst och Anette Sjöhom.

- Det är bäddat för en bra dag, lovar drogsamordnare Marcus Häggström