Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insats mot svarttaxi

Utanför Bollnäs nöjesställen är så kallade svarttaxibilar en vanlig syn. Nu hoppas Bollnäs Taxi på en större insats för att komma åt problemet. Inom kort väntar möte med så väl polisen som kommunen.

Efter en krogkväll tar många en taxi hem. Vissa sätter sig i en bil som tillhör ett registrerat taxibolag, andra kliver in i så kallade svarttaxi där betalningen går rakt ner i förarens fickor.

– Något måste göras. Det här är ett problem som har växt under många år, säger Tommy Hansson som är ordförande för Bollnäs Taxi AB.

Under en längre tid har han och andra förarna sett mellan 15-20 olika bilar som rört sig runt Bollnäs krogar. En del raggar kunder genom att "annonsera" på sidor som Facebook, men de har också andra sätt.

– De står ofta parkerade i bussfickorna vid Brotorget och kan gå in helt öppet på Cielo eller Palladium och ragga folk. Det känns förnedrande att bara kunna stå och titta på när vårt levebröd tas ifrån oss.

Om lite drygt två veckor ska Bollnäs Taxi träffa polisen och diskutera problemet och i början på november är ett möte inbokat med kommunen. Han hoppas att de tillsammans kan hitta strategier för att komma åt problemet.