Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insats för miljön

Ett års sophämtning i potten.

Under fjolårets återvinningshelg samlades två ton elektronikskrot in i Hudiksvalls kommun. Den här helgen har satsningen upprepats, med en insamlingsrunda med bil, och med extra öppet på återvinningscentralen på Ulvberget.

På lördag morgon begav sig Mats Strandell och Lennart Sjöberg ut för att genomföra Hudiksvalls insats i den riksomfattande insamlingen. Elkretsen arrangerar Återvinningshelgen, kommunerna verkställer, och fjolårets drive slog väl ut, berättade Mats Strandell:

– Insamlingen under den helgen ökade elektroniktervinningen med sex procent. Det är fantastiskt bra.

Insamlingsrundan började i Enånger, och fortsatte via Njutånger och Iggesund till Arnöviken, Rogsta och Malsta. Därefter följde Bricka, Ängebo och Friggesund, och resan avslutades i Hålsjö och Näsviken. Efter de första stationerna kunde Mats Strandell konstatera att satsningen så långt hade fallit väl ut.

Nästan allt kan återvinnas. Plasten bränns, men glas och metall återvinns. Och när det är organiserad insamling blir man påmind om allt man har stuvat undan, glömt och förträngt.

På söndagen hade Hudiksvalls kommun extra öppet på Ulvbergets återvinningsstation, några timmar på eftermiddagen. Slla som lämnade elprodukter till återvinning under helgen deltar i ett lotteri, med ett helårsabonnemang för sophämtning i potten.