Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Woxnadalens Moderater: Vi ställer oss bakom en försäljning av Hotell Edsbyn

Artikel 10 av 12
Försäljningen av hotellet i Edsbyn
Visa alla artiklar

Som alltid när man säljer något så finns såklart inga garantier att det blir rätt, men här finns i alla fall möjligheter, skriver Woxnadalens Moderater.

Annons

Vi i Moderaterna Woxnadalen vill härmed tydliggöra och fastslå vår ståndpunkt avseende en kommande försäljning av Hotell Edsbyn. Detta beslut skall fattas av vårt kommunfullmäktige den 4 mars.

Kommunen har ägt hotellet under lång tid med ett antal hyresgäster som bedrivit hotell- och restaurangverksamhet i ett antal konstellationer med skiftande kvalité och framgång. Det finns ett behov av ett fungerande hotell i Edsbyn likväl som i Alfta, detta för att se till att vårt näringsliv har möjligheter att förlägga sina kunder och gäster i vår kommun.

Att äga fastigheter oberoende av vem man är ställer krav på skötsel och underhåll, vilket kräver resurser i form av arbete och pengar. Vi har nu ett upplägg på ett köp av fastigheten och drift av hotellet som vi anser vara till fördel för vår kommun och dess innevånare samt företag. Som alltid när man säljer något så finns såklart inga garantier att det blir rätt, men här finns i alla fall möjligheter.

Köpeskillingen är liten, 2 kronor, men investeringsbehovet är stort, vilket är en förutsättning för att på ett konkurrenskraftigt sätt driva rörelsen framåt, dessutom så ska även inventarierna lösas ut med 250 000 kr av den nya köparen.

Den hyra som kommunen haft under lång tid har varit starkt subventionerad, ungefär till hälften, den skulle alltså ha varit 300 000 kr högre per år för ett nollresultat för kommunen. Den kostnaden slipper kommunen också vid en försäljning samt såklart framtida kostsamma investeringar. Vi ser också vikten av att delge så många som möjligt fakta i frågan för att på så sätt eliminera så mycket som möjligt av felaktiga uppgifter.

Ställningstagandet för oss i vår lokala (m)-grupp är därför att vi ställer oss bakom en försäljning av Hotell Edsbyn i vårt kommunfullmäktige den 4 mars till de av kommunstyrelsen, för övrigt en enig kommunstyrelse, föreslagna köparna.

Woxnadalens Moderater genom Micke Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons