Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst erbjuder vi fantastiska möjligheter

Svar till Åsa Dagh (9/12).

Annons

Som Åsa Dagh skriver i sin insändare har Bollnäs kommun valt att profilera sig som möjligheternas kommun. Och här finns mycket riktigt gott om olika möjligheter att leva ett gott liv. Åsa Dagh pekar på att det finns ett mycket rikt kulturliv och att utbudet av olika evenemang är stort. Hon nämner också det kända faktum att kostnaderna för ombyggnationen av kulturkvarteret har skjutit i höjden.

Investeringskostnaderna är en historia för sig och vi har nu fattat ett antal politiska beslut för att säkerställa att kommunen inte hamnar i en liknande situation igen. Det handlar bland annat om projekterings-, upphandlings- och avtalsrutiner. Ingen är nöjd med utfallet som det blev, men vi kan inte göra det ogjort.

Däremot har vi som sagt fantastiska möjligheter till ett brett och varierat utbud av verksamhet. Väldigt mycket av den verksamhet som bedrivs i kulturkvarteret är helt kostnadsfri och riktar sig till många olika målgrupper och intresseriktningar. Viss verksamhet har en låg avgift och så kompletteras verksamheten med evenemang som finansieras med biljettintäkter.

Att vår verksamhet både är bra och genomförs på ett sätt som gör att den ger möjligheter för många har lett till att Bollnäs i våras utsågs till årets kulturskolekommun av Lärarförbundet. I skrivande stund går vi och inväntar måndagen då Vision (före detta SKTF) ska utse årets kulturkommun. Bollnäs är en av de kommuner som kvalificerat sig längst. Detta är två värdefulla mått som visar att vi erbjuder fantastiska möjligheter – som syns långt utanför kommunens gränser dessutom.

Mycket av verksamheten i kulturkvarteret och inom kulturenhetens verksamhet i övriga kommundelar riktar sig till barn och ungdomar i första hand. I möjligheternas kommun jobbar vi nu också hårt på att inrätta ett ungdomsråd som kommer kunna ha ett visst inflytande på de politiska beslut som ska fattas framöver.

Åsa Dagh nämner flera aktuella kommunala frågor, nämligen utvecklingen av Brotorget och en eventuell bandyarena. Och ja, Åsa Dagh. Du har möjlighet att säga din mening i dessa frågor. När det gäller Brotorget finns en politisk styrgrupp som bland annat har till uppgift att föra en dialog med medborgarna om den slutliga utformningen. Tyvärr har oppositionens representanter lämnat gruppen då de inte anser att denna uppgift är tillräckligt meningsfull, men vi i den politiska majoriteten (S, FP, V, MP, SVP) vill gärna föra denna dialog innan beslut fattas. Samma sak gäller frågan om bandyarena. Just nu inväntar vi resultatet av den utredning som pågår, sedan kan vi tillsammans ta ställning till förslagen och beräkningarna.

Jag vill nog ändå vidhålla att Bollnäs är just – möjligheternas kommun.

Tobbe Lundell (S)

vice ordförande kommunstyrelsens utskott för kultur och internationella frågor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons