Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst är BMX en sport

Läser i Kuriren att Söderhamns Cykelförening har problem igen att hitta intresserade av en BMX-bana. Något som Söderhamns Skateboardförening ställer sig mycket frågande till.

Annons

När detta problem uppdagades för två år sedan tog vi kontakt med föreningen då BMX-intresset är relativt stort i Söderhamn men då i form av freestylegrenarna som bedrivs på liknande sätt och mer eller mindre samma typer av ramper som skateboard, inlines och så vidare.

Det man försöker göra efter att ha fått ett bidrag från RF är att bygga en racebana, en gren av BMX som oss veterligen inte har en enda utövare i Söderhamn.

Efter deras första möte som inte fick många att intressera sig kontaktade vi dem med förslaget att även satsa på en dirtpark som redan har stort intresse. Tyvärr möttes detta med kalla handen med argumentet, citat: "Någon BMX/dirtbana för friåkning blir det inte något bygge av.

Vi är en cykelklubb som ägnar oss åt tävlingar och motionsarrangemang och vårt intresse ligger åt att köra från start till mål så fort som möjligt.

Efter förklaring att en dirtpark handlar om några formade jordhopp och i samband med detta bygge kan göras i princip kostnadsfritt och på så sätt genom denna symbios kanske även skapa intresse för den gren man nu vill skapa intresse för. Efter detta fick vi dock svar att vi skulle bli inbjudna till nästa möte.

I dag i lokalpressen får man läsa att man haft detta möte och återigen inget intresse. Inget möte vi fått information om trots våra 10–20-tal BMX-medlemmar, att vi är en samverkande del av projektet med spontanidrottsarenan på Norr.

Och slutligen så väljer man att säga att utan intresse blir det en bana för lek och inte tävling.

Vad menar man med detta? Är det en dirtpark man syftar på eller skate/BMX betongpark? I så fall tycker jag man ska ta sig en titt på X Games och ni bör nog inse att det är lika mycket tävling och att raceåkning aldrig någonsin kommer att bli lika stort.

Söderhamns Skateboardförening genom Conny Björklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons