Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa att du verkligen vill satsa på idrotten, Jonas Holm: Sätt spaden i jorden!

Skapandet av ett nytt idrottscentrum i Hudiksvall tycktes ju vara den viktigaste frågan inför valet. Visa att ni menar allvar nu, för behoven är skriande, skriver Lars Nordström från Strands IF friidrottssektionen. Jonas Holm svarar direkt.

Annons
Foto Hasse Holmberg / SCANPIX

Du kan börja nu Jonas Holm. Ta med dina allianskamrater och sätt spadarna i jorden. Jag menar; om du ska hinna bli klar till 2040. Enligt ert valmanifest är skapandet av ett nytt idrottscentrum i Hudiksvall den viktigaste frågan bland era nya löften.

Som av en händelse presenterade kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam häromveckan planerna på exploatering av nya markområden kring staden. Där kan du, Jonas, hänga på med din välkomna och mycket efterlängtade satsning. Här öppnar sig möjligheterna till blocköverskridande samarbete för idrottens framtid i Hudiksvall.

Intressant att du kikar på Söderhamn som ett gott exempel på vad goda viljor och samarbete kan åstadkomma. Vi är många som förundras över hur det av företag och invånare åderlåtna Söderhamn orkat skapa Hällåsen.

Låt detta bli verklighet nu. Hudiksvallsborna är värda idrottshall, badhus och andra moderna anläggningar. Upprepa inte de löjeväckande idéerna som omgärdade det fantastiska äventyrsbadet. Efter storstilad arkitekttävling slutade allt som i sagan om Mäster skräddare. Det bidde ingenting!

Jo, det bidde det faktiskt. Litet fågelkvitter i en dusch och en liten bubbelpool. I ett i övrigt slitet, omodernt, trångt och begränsande bygge från mitten av förra seklet.

Från friidrottens sida i Hudiksvall, som jag representerar, är behovet skriande.

Det är dags nu Jonas Holm.

Från friidrottens sida i Hudiksvall, som jag representerar, är behovet skriande. Vi hoppades mycket på den hallutredning som pågick för några år sedan. En parlamentariskt utsedd hallgrupp reste runt i landet och studerade tänkbara alternativ. När gruppen skulle avsluta sitt uppdrag fick den inte ens bereda frågan. Så fungerar demokratin i Hudiksvalls kommun.

Tack vare att näringsliv förstått vikten av hälsa, motion och attraktivt boende i Hudiksvall har flera av föreningars önskemål ändå kunnat realiseras. Även om det är långt kvar innan Hudiksvall kan kalla sig Sveriges bästa idrottsstad.

Läs också insändare: Hudiksvall borde prioritera nytt badhus!

För att återgå till Jonas Holms spadtag, ger jag gärna ett förslag. Se på området mellan Söderrå och Dellenbanan. Ett utomordentligt bra läge för ett idrottscentrum. Där finns plats för både idrottshall och badhus. Och mycket mer. Med närhet till både stad och natur.

Tyvärr försvinner många idrottsungdomar från Hudiksvall när det är dags för gymnasievalet. Med en hall skapas förutsättningar för att någon av gymnasieskolorna kan starta idrottslinje och därmed låta våra ungdomar stanna och utvecklas i Sveriges bästa idrottsstad.

Lars Nordström, ordförande Strands IF Friidrottssektionen

Svar direkt: Tack för din insändare Lars. Detta är en mycket viktig fråga och den är prioriterad hos oss. En motion har lämnats in under året och med S, M och Mp i majoritet tar vi höjd för att i kommande översiktsplanearbete hitta ett nytt område, alternativt utveckla något av de befintliga, där vi kan bygga de framtida idrottsarenorna och andra ytor för sport och fritidsaktiviteter.

Vi har sneglat på grannkommunen Söderhamn och deras mångåriga målmedvetna, mycket lyckade satsning på ett område för idrotten. Nu gör vi lika i Hudiksvall och skapar ytor för framtidens arenor.

Det viktiga är nu att hitta ett område någonstans i kommunen som är lämpligt. Den tidigare hallutredningen gjorde ett bra arbete, men som du beskriver, blev inte visionen verklighet då. Jag är den förste att beklaga detta.

När det är dags för ett nytt badhus är det troligtvis inte ett äventyrsbad som vi ska konkurrera med Sundsvall och Sandviken om. Jag tror att det vi behöver är en modern anläggning för tävlingar och motion. Kanske i samarbete med Bromangymnasiet och med en idrottsprofil i programutbudet?

Vi skall utreda möjligheterna att på den tänkta ytan/platsen kunna bygga idrottshallar, badhus, multisportarenor, fotbollsplaner och hockeyrinkar, ja allt som kan rymmas där. Vad som skall byggas, när och i vilken ordning, får tiden, ekonomin och behoven styra.

Med ett gott ledarskap som fokuserar på människor och ekonomin, kommer vi förhoppningsvis att kunna förverkliga allt detta!

Alla ska kunna ta del av dessa satsningar - våra fina ungdomar, vårt föreningsliv och alla andra glada människor i hela Hudiksvalls kommun.

Låt oss nu ta ett gemensamt spadtag för framtiden!

Jonas Holm(M), kommunalråd

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons