Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft snart onödigt

Tråkigt att markägaren på Vallåsen bredvid Ofärne i Forsa funderar på att sätta upp vindsnurror där. Det skulle kunna störa i vyn för många boende i Dellenbygden.

Annons

I stället skulle kanske Holmen Skog kunna bygga ett värmekraftverk i området, att elda flis, trä och sly i. Det borde man ju ha mycket av i det företaget.

Jag ställer mig undrande till om idén kommer från lokalt håll. Kanske kommer direktiven om att sätta upp vindsnurror på markerna från högsta ledningen, som inte kanske ens har någon anknytning till området, eller som kan köpa sig fria från utsikt mot vindsnurror, med sina höga löner.

Detsamma gäller väl för regeringsmedlemmarna med sina höga löner? De kan köpa sig bostäder var de vill, långt från vindsnurror, eller andra störande inslag i samhället. Och det är väl de som eldar på det här med vindkraften?

Vindsnurror innebär en bestående och radikal förändring av landskapet. Sveriges miljölag, försiktighetsprincipen, borde gälla där.

En man på radion sa att det om, eller inom, fem år skulle komma en ny energiteknik från USA – solenergi från rymden – som tydligen skulle kunna lösa våra energibehov. Låt oss vänta in det, och kyla ner den här dåliga vindkraftssnurren. Bygg värmekraftverk i stället Holmen, som kan ge el.

Arbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons