Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft ingår inte i landstingets uppdrag

Kommentar till landstingsrådet Maria Aspers insändare angående landstingets satsning på vindkraft.

Annons

Jag reagerar kraftigt mot att landstinget tar på sig uppdrag som ligger utanför dess uppgifter. Landstingens uppdrag är enligt kommunallagen att de skall ansvara för sjuk- och hälsovård, vissa kommunikationer, viss kultur med mera.

Men ingenstans står att de skall bedriva energiproduktion. Maria Aspers gör frågan om landstinget skall finansiera vindkraftverk i Kalmarsund till en fråga om man är för eller emot vindkraft. Antagligen gör hon det medvetet, och det talar i så fall om hur pålitlig hon är i sin argumentation som miljöpartist.

Man kan väl vara för eller emot vindkraft och ändå anse att landstinget inte skall satsa på sådan verksamhet som ligger helt utanför dess uppdrag. Ekonomiskt är det en osäker investering med dålig räntabilitet. Att skylla på att det förbättrar länsinnevånarnas hälsa är otroligt långsökt.

Jag har mycket dåligt förtroende för personer som hanterar mina skattepengar så vårdslöst. Men så gör man lätt med andras pengar. Egentligen skulle man skattestrejka om pengarna så tydligt går till annat än vad de skall gå till.

Om man satte upp en vindsnurra på taket på ett sjukhus för att ge billigare energi skulle jag tycka att det var en bra tanke. Men detta är affärsverksamhet. Får landsting över huvud taget göra företagsmässiga investeringar? Det finns tydligen för mycket pengar i landstinget. Eftersom vissa politiker där leker med andras pengar.

Björn Öman

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons