Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft gagnar inte landstinget

Svar Maria Aspers (26/6).

Annons

Det hög tid att fundera över majoritetens politiska förehavanden och bristande ledarskap. Det senaste i raden handlar om landstingets investeringar i vindkraft. För det första vill vi påpeka att vi moderater inte på något sätt är emot vindkraft, tvärtom. Vi tror på en mångfald av energislag för att klara av framtidens utmaningar inom energiområdet. Däremot anser vi inte att landstinget ska investera i ett högriskprojekt som bygger på skattemässiga subventioner. Dessutom kommer beslutet innebära att man flyttar investeringsresurser på 85 miljoner kronor från Gävle sjukhus. Det bästa vore att avstå från en sådan vansinnesaffär.

Maria Aspers (MP) menar att det finns välgrundade skäl till att Landstinget Gävleborg satsat på egen vindkraft, detta påstående ifrågasätts inte bara från oss politiker. Det finns skrivningar i ärendet som lyfter fram risker med att äga egna vindkraftverk vilket i stället kan leda till att landstinget inte får tillbaka det investerade kapitalet. Detta är utan tvekan en förlustaffär.

Som Lars Lundqvist skriver (20/6) kan landstinget, om man vill satsa på miljöförbättringar, aktivt bidra till förbättringar inom bland annat transportsektorn utan att vara understödda med skattbetalarnas pengar. Dessutom kommer vindkraften att byggas i Småland vilket inte direkt kommer öka sysselsättningen i länet.

Man har inte agerat ansvarsfullt varken inom den egna verksamheten eller gentemot medborgarna. Detta om något måste väljarna få vetskap om. Socialdemokraternas hantering av ärendet och bristande ledarskap är ett tydligt argument bland många att låta dem vara i opposition efter nästa val och lång tid framöver genom att rösta fram ett majoritetsskifte i landstinget Gävleborg 2014.

Patrik Stenvard (M), oppositionsråd Landstinget Gävleborg, Agneta Wagner (M), gruppledare, Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons