Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindindustrin är desperat

Replik till Linda Burenius-Magnusson och Pär Holmgren (O2) (28/8). Magnussons och Holmgrens senaste inlägg verkar vara av den desperata sorten och saknar helt förankring i verkligheten. Vart tog argumenten vägen?

Annons

Människor bör köpa vindandelar, skriver Holmgren och Magnusson. Vi vet varför de vill det. Det är därför att deras bolag, O2-Vindkompaniet, inte skall gå omkull i den konkursmässiga och olönsamma vindbranschen. Istället tycker de att människors besparingar ska stoppas in i det pyramidspel som kallas vindandelar.

Ett betydligt säkrare och mer ekonomiskt alternativ för fastighetsägare är att betala av på villalånet. Detta vet O2, för det har vi förklarat förut.

Att dessutom försöka skrämma människor genom påståenden om att vindkraft kan påverka klimatet är oetiskt och oärligt. Att dessutom göra det för egen vinning är skamligt och otänkbart för varje seriöst företag.

Svensk elproduktion är dessutom redan koldioxidfri genom vår mix av vatten- och kärnkraft. Ytterligare satsningar på vindkraft är därför meningslösa skriver bland annat Kungliga Vetenskapsakademiens Energiutskott (KVAE) i ett uttalande (SvD 22/4).

Utbyggnaden är dessutom oerhört kostsam. Vill man använda pengarna på ett bättre sätt för att minska utsläppen så ska man satsa på fordonstrafiken, något som vi också skrivit om på vår hemsida.

Jonny Fagerström, Föreningen Svenskt Landskapsskydd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons