Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill se fler jobb

Annons

Replik på Persson/Wärnick (19/4).

Jobb skapas inte av politiken Viktor. Jobb skapas i företag, organisationer och offentlig verksamhet. Det politiken bör, kan och ska göra är att skapa förutsättningar för fler jobb i Söderhamn, i länet och i landet. Detta ska vi arbeta oerhört aktivt med. I det arbetet är det enligt vår mening bra om det finns en samsyn för tillväxt i kommunen. Med samsyn menar vi självklart inte att alla ska tycka lika. Det är de olika åsikterna som när de stöts och blöts leder framåt. Det är så jag tycker att vårt framgångsrika processarbete med budgeten i fullmäktige och kommunstyrelsen fungerar.

Olle Persson sätter sitt finger på något oerhört viktigt när han säger att vi måste jobba än mer aktivt för att stötta de befintliga företagen och ge dem förutsättningar att växa. Det är också helt och hållet min uppfattning. Med det inte sagt att vi inte ska jobba för att få nyetableringar till stånd.

Vilket är då framgångsreceptet? Vi vill fortsätta arbetet med entreprenörskap som ledstjärna i skolan med Drivkraftssatsningen och Ung Företagsamhet som två oerhört viktiga delar. Jag vet att det arbetet kommer att ge oss fler företag på sikt. För när inställningen till företagande ändras och det blir lika självklart att hitta på ett jobb som att hitta ett jobb händer något. Vi vill se fler som blir det som i USA kallas för Self Employees (alltså egna företagare).

Vi vet också att vi behöver bli en kommun som uppfattas som mer attraktiv att leva, bo och att etablera företag i.

Vi vill se produktion av biogas och vindkraft som ger nya arbeten. Kärnan i utvecklingen är att vi blir fler som ser affärsmöjligheter och möjligheter till att låta befintliga företag växa och nya komma till. I det jobbet vet jag att vi kommer framåt.

Politiken hänger ihop. Regeringen hade kunnat välja andra vägar. De skulle kunna lånefinansiera till det dubbelspår vi behöver. De skulle kunna ge anständiga trygghetssystem även till företagare så att fler tryggt skulle kunna gå till företagande!

Sven-Erik Lindestam (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons