Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt ta debatt före skolbeslut

Vår målsättning med den pågående lokalöversynen är att skapa en bra grund för att kunna bli en av Sveriges bästa skolkommuner.

Annons

När vi menar bra skolkommun handlar det om hur väl vi ger våra elever de bästa förutsättningar för sitt fortsatta liv.

Det handlar om kunskaper, motivation, självkänsla och trivsel för alla våra barn och ungdomar. Det handlar egentligen inte särskilt mycket om kvadratmeter, lokaler eller skolskjutsar. Men vi tror att det är nödvändigt att hitta en rationell och effektiv lokalorganisation där vi inte betalar för tomma lokaler om vi ska ha råd att lägga resurser på det som är mest betydelsefullt till exempel duktiga lärare och resurser till elever som behöver extra stöd. Något stöd för att skolans storlek skulle ha någon avgörande betydelse för resultatet hos eleverna finns knappast – inte heller i vår kommun.

Processen om skollokalerna pågår för fullt och just nu kommer remissvar in varje dag. Efter detta kommer en omgång med medborgardialog och sedan ska beslut fattas före sommaren. Vi vill inte dra ut på processen för länge men samtidigt vill vi hinna lyssna på föräldrar, lärare, rektorer, elever och medborgarna innan vi fattar vårt beslut.

Håkan Englund

ordförande barn- och skolnämnden Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons