Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikten sitter i hjärnan

/
  • Vågnålen gick åt rätt håll utan större ansträngning, konstaterar skribenten.

Jan-Erik Nyberg funderar över vad det är som gör att få oss att gå ner i vikt. Hans erfarenhet är att det är lättare än man tror ...

Annons

Kommer dietister och gyminstruktörer bli arbetslösa i framtiden? En dam som är sjukvårdsutbildad och medveten om hälsa, kost och motion och lever ett normalt och sunt liv, där enda lasten kan sägas vara dans, med fokus på motionsdans, tyckte ändå att det kanske skulle vara klädsamt att gå ner några kilon inför sommaren. Hon nappade på ett erbjudande om att gå på gym. Det blev ett tvåårskort på ett närliggande gym. Enligt företaget "tjänade man mest" på att ta ett tvåårskort ty det gav största rabatt. Att det sen ändå var dyrast, sett ur plånboksvinkeln, bortsåg man ifrån.

Men det sensationella är att det dyra inköpet omedelbart gjorde att kilona började försvinna utan att hon ens hade gått in genom dörren på gymmet! Det fortsatte och i dag, efter tre månader, är kvinnan tio kilo lättare och nöjd med sin investering. Hon är också nöjd med att inte ens ha behövt gå till gymmet.

Upptäckten vänder upp och ner på alla gängse idéer om vikt och viktminskning, och kan göra somliga yrkeskategorier överflödiga och arbetslösa i framtiden. För dem som är skeptiska vill jag bara påminna om att många upptäckter och uppfinningar har börjat med just en "observation" och sen en fundering kring "hur kunde det bli så här?" Därför upprepar jag min enda tänkbara förklaring: Vikten sitter i hjärnan!

Jan-Erik Nyberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons