Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha tillbaka apoteksmonopolet

Nej, vi har sannerligen inte bett om detta! Vi konsumenter har verkligen inte krävt den förändring som gjordes av apoteksverksamheten, när den till stor del privatiserades!

Annons

Svenska Kommunalpensionärernas Förbund (SKPF) avdelning 50, menar med bestämdhet, att förändringen inte har kommit till på grund av önskemål eller krav från oss som konsumenter, nej verkligen inte! Det har skett helt av politiska skäl! Det är bedrövligt att inte sanningen sägs rakt ut!

Vi medborgare är inte dumma, vi ser, förstår och reagerar för vi är de, som blir drabbade!

Det är så innerligt befängt, att föra fram argument att förändringen skulle ske med hänvisning av dålig tillgänglighet.

Förbättringarna och tillgängligheten hade kunnat uppnås på ett bättre och mera kostnadseffektivt sätt, än genom en privatisering.

Det vi nu får uppleva, utifrån våra medlemmars erfarenheter är, att det finns nästan inte ord för vad gäller service och lagerhållning.

Vad är det för tillgänglighet, när kunderna i dag får springa runt på olika ställen för att få tag i den medicin som de är i behov av? Vidare att konkurrenssituationen gör, att inte information lämnas ut om vilket annat apotek, som kan ha den medicin som söks.

Det som hänt är, att hela situationen har skapat otrygghet av stora mått, för människor som redan har en besvärlig situation genom sjukdom av olika slag. En otrygghet som skapar rädsla, som gör en besvärlig livssituation, ännu besvärligare!

Dessutom kan det konstateras att apoteken inte har ökat på de platser där det skulle kunna ha inneburit ökad service, för konsumenterna.

Vi ser nu i det nyligen lämnade delbetänkandet från läkemedels- och apoteksmarknaden att det föreslås, en mängd åtgärder. Vi kan inte tolka det på annat sätt, än att den här omregleringen inte alls blev bra och att vår kritik och våra reaktioner, är befogade!

En fråga man kan ställa sig är, på vilket mandat och med vilken rätt, får förändringar göras, som innebär att den förvärrar och försvårar för oss medborgare på olika sätt?

Det är en allvarlig utveckling i vårt samhälle och vi måste också ställa oss frågan, vad är målet med apoteksväsendet med förändringen som skett och var finns konsumentens behov och trygghet i detta?

SKPF avdelning 50 hoppas innerligt, att vi får en återgång till ett statligt monopol på apoteksväsendet, där utrymme finns för flexibilitet och stabilitet och där konsumentperspektivet blir ledstjärna!

Styrelsen för Svenska Kommunalpensionärernas Förbund (SKPF) avdelning 50

genom Elsie Bäcklund Sandberg, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons