Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi värnar om landsbygden

I veckan har regeringen och den centerpartistiska landsbygdministern Eskil Erlandsson presenterat satsningen på svenskt skogsbruk Skogsriket – med värden för världen.

Annons

Det här är en välkommen och nödvändig satsning, som på sikt kommer att ge företagande på landsbygden en skjuts framåt.

Satsningen på skogen, och den inriktning som Skogsriket har, förkroppsligar Centerpartiets politik. Det här visar att Centerpartiet är ett parti för landsbygden.  I och med Skogsriket kommer fler att kunna utveckla och leva av det som landsbygden har av skog och natur. 

Skogsnäringen är en av Sveriges viktigaste näringsgrenar, med stor betydelse för den svenska ekonomin. Det är viktigt att lönsamheten i skogsbruket ökar, så att den potential som finns för ökad produktion möjliggörs och fler jobb skapas.

Satsningen har också en tydlig fokus på jämställdhet kvinnor och män emellan, samt integration av personer med utländsk bakgrund. Det här visar att Centerpartiet dessutom tar tydlig ställning i dessa frågor, och försöker därigenom skapa förutsättningar för dessa grupper på landsbygden, in i framtiden.

Programmet tar dessutom fasta på den resurs som ideella organisationer utgör. Exempelvis får den ideella organisationen Svenskt Friluftsliv från och med år 2011 uppgiften att fördela statsbidrag till friluftsorganisationerna. Det här är ett utmärkt exempel på där tredje sektorn engageras i samhällsutvecklingen.

Centerpartiet är det reella alternativet för landsbygden såväl som för staden. Skogsriket har växt fram i dialog med skogs- och miljöintressenter och ska fortsätta växa i dialog. Skogsriket blir så starkt som vi gör det tillsammans.

Magnus Svensson (C)

Söderhamn

Karin Ånöstam (C)

Bollnäs

distriktsordförande i Gävleborg

Pelle Stål (C)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons