Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi väntar på mer i Hudiksvall

För en gångs skull håller jag faktiskt delvis med Sven-Åke Thoresen när han förra veckan i en insändare tyckte att det inte hänt speciellt mycket i Hudiksvall sedan de borgerliga och Miljöpartiet tog över makten för ett år sedan.

Annons

Som ljusblå väljare tycker jag också det borde ha levererats betydligt mer från politikerna än vad som skett.

Men ändå har det faktiskt skett mer nu än under åren med Sven-Åke och de röda vid makten. Jag tycker också att det är en fullständig katastrof att ännu ett år gått utan att man inte på något sätt kommit i gång att bygga på Kattvikskajen. Detta område som är en fantastisk möjlighet att utnyttja för att riktigt ordentligt få fart på en positiv utveckling i Hudiksvall.

Och då ska området naturligtvis användas till att bygga bostäder, affärer, hotell med mera på i samarbete med näringslivet som kan bidra med de pengar som behövs. På det sättet kan vi få något av en ny attraktiv stadsdel som kan locka till inflyttning till vår stad. Tänk att kunna erbjuda boende med havsnära läge.

Hela detta spännande projekt tycks i dag dessvärre blockerats av Miljöpartiet med Göte Bohman i spetsen, som i stället fått för sig att använda detta centrala läge till att bygga badstrand och parkområde. Vilka flyttar till Hudiksvall för att det finns en badstrand i centrum? Sven-Åke har helt rätt i att det borde gå att prata ihop sig över partigränserna om hur detta område ska användas för att snabbt komma igång med exploateringen. Det är rätt svagt och ynkligt att det inte redan har gjorts med tanke på den styrande majoritetens myckna prat om "det goda samtalet". Jag tycker det ganska enkelt och snabbt borde gå att lösa detta om nu Sven-Åke och Göte kan låta bli att lägga sig i det prestigelösa samtal i detta ärende som vi väljare tycker måste till.

Givetvis borde det också gå att resonera ihop sig över partigränserna när det gäller vindkraften. Det är dags att lägga bort de partitaktiska tyckandena när det gäller frågor av denna dignitet och i stället tänka på vårt gemensamma Hudiksvall. Om ett eller flera vindkraftverk ska stå här eller där borde väl rimligen gå att lösa om bara viljan finns, när nu alla säger sig vilja satsa på vindkraft. Hoppas Hudiksvalls alla politiker, av vilken färg de än må vara, snabbt kan ta sig samman och tillsammans skapa en samsyn på hur den nödvändiga vindkraften ska få plats i vår kommun.

Vi väntar otåligt på att se mer av resultat av praktiskt handlande i samförstånd för att göra vårt Hudiksvall bättre och att slippa politiskt käbbel framöver. Jag tror att vi kan om vi bara vill!

Lille lelle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons