Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi väntar på förhandling med kyrkan

I ett reportage i Ljusdals-Posten den 29 oktober så säger Kurt Ericsson att förhandling är uppe med byarådet i Hennan angående försäljning av Väljegården.

Annons

Han tycks glömma att det inte bara är byarådet som kyrkan ska förhandla med. Det är så att det är PRO Hennan, Folkets Husföreningen, idrottsföreningen och byarådet som kyrkan ska förhandla med.

Vi förväntar oss att denna förhandling kommer till stånd med det snaraste. Upplysningsvis så har vi i dessa föreningar haft kontakt med kyrkan, detta genom två skrivelser som vi skickade in, men de har inte tagits för behandling i kyrkorådet vad jag kan förstå.

Vid en träff som vi hade med tre representanter från kyrkan så ansåg vi att med tanke på att skrivelserna som vi hade skickat in så ville vi ha en förhandling med dem och det är denna förhandling som vi väntar på ska genomföras med det snaraste.

Monica Robin Svensson, ordförande i kyrkorådet, påstår i en artikel i Ljusdals-Posten att visst satsar man på glesbygden. Hon säger att man ökar möjligheten att ha aktiviteter i glesbygden om man inte binder sig i ett hus, i stället kan man betala för sig de gånger som man vistas någonstans.

När ni säljer Väljegården, var ska Hennanborna då hålla till med sina möten och andra aktiviteter?

Jag håller med Bengt Persson då han säger att ni inte är intresserade av Ramsjöområdet utan att det är av ekonomiska skäl som ni vill sälja Väljegården, för att kunna bygga en orgel för cirka åtta, nio miljoner kronor som ett fåtal församlingsbor kommer att ha nytta av. Vad jag tycker är konstigt är att Socialdemokraterna ställer upp på försäljningen tillsammans med de borgerliga.

Jag vill också informera församlingsborna om att församlingen får in cirka 500 000 kronor i glesbygdsbidrag samt dessutom cirka en miljon kronor från Uppsala stift årligen, och att Hennanborna betalar in kyrkoavgift till församlingen, och detta är en del pengar som går till församlingen. Jag tror att många kommer att begära utträde ur kyrkan om ni säljer Väljegården.

Jag vill också informera om att tidigare så åkte Bengt Persson och jag upp till Hennan helt ideellt med soppa varannan månad och ibland varje månad, men det såg man till att vi inte kunde fortsätta med.

Jag håller med Ann-Kristin Hedberg att det är många Hennanbor som är upprörda med anledning av försäljningen av Väljegården.

När det är val så är de flesta partier överens om att man måste tänka på och stödja dem som bor i glesbygden, men efter valet så glömmer man detta.

Sören Larsson

ideellt arbetande i Svenska kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons