Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tillhör Norrland

För någon vecka sedan sjöng Pälla Elfström (FP) Gävle, en lovsång över fördelarna med att Gävleborg som helhet ska ingå i en region tillsammans med Uppsala, Västmanland, Dalarna, Närke och Södermanland.

Annons

Enligt henne kommer lyckans tider att randas för Gävleborg om man blir en del i denna storregion!

Vi kan möjligen förstå denna trånande längtan söderut – om man råkar bo i Gävle med omnejd. Det finns dessvärre flera hakar i hennes resonemang. Den första är att dessa regioner i söder inte vill ha med vare sig Dalarna eller Gävleborg i en regionbildning. Inte ens Uppsala gillar oss. Skulle vi gå samman med dem innebär det att vi kan glömma alla satsningar på infrastruktur i våra trakter då resurserna kommer att användas till att lösa Mälardalens stora trafikproblem. Eller tror du Pälla, att närkingarnas och sörmlänningarnas hjärtan klappar starkare för våra behov av dubbelspår på järnvägen och utbyggda arbetsmarknads regioner i samverkan med Sundsvallsområdet?

Knappast! Vi här i norra Hälsingland kan stå på egna ben och utvecklas, om vi tar vara på den kraft och de möjligheter som skapas i en stark region i södra Norrland. Vi vill inte bli bidragstagare och bortglömda i en sydlig region som du så varmt ivrar för.

Låt oss se norrut!

Stefan Haglund (FP), Ove Wallberg (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons