Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska ge rätt hjälp och rätt upplevelser

Under sommaren har kommunens boende för ensamkommande flyktingbarn försökt att ordna trevliga sommaraktiviteter för ungdomarna . Det gäller att hitta något passande och samtidigt hålla sig inom ekonomiska ramar.

Annons

Att åka till Stockholm över en dag såg ungdomarna fram emot, men i Stockholms stora utbud blev Gröna Lund med åkband till nöjesparkens förlustelser det erbjudande som stod till buds.

Ungdomarna kastade sig in i aktiviteterna, men efter någon timme kände man sig lite malplacerad bland leklystna barn i betydligt lägre åldrar. Skulle någon komma på idén att erbjuda motsvarande Stockholmsresa till en grupp svenska gymnasieelever i samma ålder?

Det är vår uppgift att stötta och hjälpa våra ungdomar som kommit till vårt land utan vuxenstöd att hitta vägen in i vuxenlivet. Detta gäller också nöjesutbudet. Till detta hör att öppna sinnena och inte förminska och förbarnsliga valen.

Ett Stockholmskort över en dag hade varit ett billigare alternativ än Gröna Lunds åkband och dessutom kunnat ge åldersadekvata upplevelser bland Stockholms stora utbud av kreativa museer som befrämjar vetgiriga ungdomars sinnen. I Stockholm finns också många sevärdheter som ger en bild av vårt lands utveckling till en demokrati.

Med tanke på att ungdomarna oftast lämnat sina hemländer på grund av diktatur och förföljelser borde en inblick i Sveriges demokratiska historia kunnat ge något tänkvärt och utvecklande, passande för ungdomar som söker en ny identitet i ett demokratiskt land.

Margareta Sidenvall

Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons