Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ser fram mot diskussioner och seminarier"

Isa Sundberg och Ingrid Fallström svarar på Ann-Caroline Breigs och Tobias Liljedahls Svar direkt om sommarens utställning i Ljusne.

Annons

I ett svar på vår insändare Konst eller kejsarens nya kläder (15/7) angående sommarens utställning i gamla Kraftstationen i Ljusne säger sig ansvariga för projektet vara glada att det väcker frågor och reaktioner. Men glädjen stördes tydligen av att det var otränade besökare som dessutom reagerade med kritik. Ann-Caroline Breig och Tobias Liljedahl placerade in oss i gruppen otränade och att vi på grund av detta uppfattade projektet som konstigt och förvirrande. I stället för otränade vill vi hänvisa till brist på information om vad som pågår.

Vi finner det på sin plats att lämna lite upplysningar om vår bakgrund inom området kultur. Isa Sundberg har arbetat med kulturverksamhet i drygt fyrtio år, både i kommunal och egen regi i en kommun som ligger på fjärde plats i Sverige när det gäller denna typ av verksamhet. Ingrid Fallström har erfarenhet av kulturverksamhet, bibliotek och arkiv. Det är utifrån dessa kunskaper som vi har åsikter om sommarens verksamhet.

Vi frågar oss varför man inte kan ställa frågan "Vad är konst?" när man besöker ett konstprojekt. Vi är medvetna om att den frågan kan ha olika svar beroende på vem som svarar. Men vi envisas ändå med att fråga om det är konst att bland annat ställa ut pappersbitar, små stenar, sugrör, vissnade lupiner och annat skräp. Vid våra besök har vi inte träffat på någon som ens sagt hej eller välkommen till oss. Mycket mindre berättat om vad som ställs ut. Vi upplevde en märklig känsla av att inte bli sedda eller också så var vi så otränade så vi inte visste hur vi skulle bete oss. Tomma Rum och Konstkrafts projekt ska bygga på möten och den naturliga träffpunkten borde väl vara Kraftstationen

Det framgår av svaret från Breig och Liljedahl att dessa 80 unga konstnärer i framtiden ska bli ett nätverk för kulturlivet i länet, bra så. Men man frågar sig var ljusneborna hamnar i detta sammanhang?

Vi ser däremot fram emot diskussioner och seminarier där man även tar upp den framtida utvecklingen för Konstkraft och en utvärdering om det som varit.

Isa Sundberg

Ingrid Fallström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons