Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi satsar mer än oppositionen på skolan

Sedan vi tillträdde hösten 2010 har vår viktigaste prioritering varit skola, vård och omsorg. Den prioriteringen kommer fortsättningsvis alltid vara högst på vår agenda.

Annons

Oppositionspartierna inom lärande- och kulturnämnden har i fredagens HT sågat majoritetens budgetförslag med tanke på vad som avsätts till den nämnden.

I vårt budgetförslag till kommunfullmäktige nu på måndag satsar vi större belopp än oppositionen på de prioriterade områdena. Till lärande- och kulturnämnden avsätter vi till exempel sammanlagt 815 mot oppositionens 808 miljoner kronor. Då blir det lite svårt att förstå de rubriker som oppositionspolitikerna i lärande- och kulturnämnden skapar!

1994 föddes de ungdomar som i dag går på gymnasiet. Redan då hade den tidigare majoriteten kunnat börja planera för de minskade elevkullarna.

Detta har inte gjorts i den utsträckning det hade behövts. När vi tillträdde tillsatte vi snabbt en utredning gällande ekonomin framför allt på Bromangymnasiet där vi snabbt såg att elevunderlaget stod för dramatiska nedgångar. Vi kommer även fortsättningsvis att noggrant följa den ekonomiska utvecklingen för skolverksamheten och är beredda att sätta in extra stödresurser i det arbetet. Utmaningen är att bibehålla kvalitet samtidigt som den ekonomiska kostymen påverkas bland annat av lägre antal gymnasieelever.

Ett av våra viktigaste mål gällande skolan har varit att 100 procent av eleverna ska lämna grundskolan med godkända betyg. Där ökade vi från 73 till 78 procent det senaste året. Den viktigaste demokratiska frågan för oss är att alla barn och ungdomar ska lära sig att läsa, räkna och skriva.

Stefan Bäckström (C), ordförande lärande- och kulturnämnden

Caroline Schmidt (C), kommunalråd

Jonas Holm (M), kommunalråd

Kåge Wallner (MP), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons