Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste agera för Ljusdal nu

I Ljusdal har vi ingen fungerande kommunledning. När det gäller Östernäs så springer politiker, kommunala tjänstemän, handlare och företrädare för idrotten likt ett lämmeltåg blint och pipande – satsa alla pengar på ett skitigt industriområde.

Annons

Tack och lov finns det fortfarande några personer som kan tänka klart. Jag föreslår att ni passar på den 19 mars och lyssnar på förslagen som kan göra Ljusdals centrum attraktivt. Tiden håller på att rinna ut, 33 procent av Ljusdalsborna väljer att inte handla i Ljusdal! Vad får det för konsekvenser? Ja, inte bara tomma skylfönster och förlorade jobb i handeln, vi får sämre vård, omsorg och skola dessutom.

Vad kan vi göra förutom att försöka få till ett attraktivt centrum där handeln kanske kan öka? Kommunen har köpt in Folkparken, varför inte göra den till en sommaroas? Ett uppvärmt utomhusbad vid Ljusnans strand, kanske betongparken, en fin lekpark och fräscha lokaler för dans, kafé och uppträdanden. Lägg konstgräsmattan på Älvvallen (både konstgräsmatta och utombad värms från fjärrvärmeverket.) Detta tillsammans med hembygdsgården är ju ett fantastiskt fint område som kan locka många besökare. LBK har också insett att bandy nog kommer att spelas på IP även i framtiden.

Det är dags att nyktra till och agera snabbt. Vi kan inte vänta tills timmerterminalen är flyttad, det kommer att ta fem–sex år och då är det för sent att agera.

Företagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons