Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kunde ha fått en tårtbit...

Så har Söderhamn firat 30-årsjubileum av simhallen och det är ju jätteroligt, för det är en fin anläggning.

Annons

Jag minns när jag jobbade på gamla badhuset på herravdelningen på Kungsgatan att det var heta känslor när beslutet kom att det skulle rivas och byggas simhall på Hällåsen. Hälften var för simhall och hälften emot. Det var tur att det jämt var så kallt vatten i bassängen så en del fick svalka av sig. Nu tror jag ingen är emot att simhallen byggdes.

Men nog tycker jag att kommunen hade kunnat bjuda oss, som var med från början, på en tårtbit. Undrar vilket jubileum, stort eller litet, där man blir bjuden på en pappmugg kaffe, en skiva bröd och två tråkiga kakor på en servett. Vi var ju inte så många, omkring tio personer, så en tårta på 300 kronor hade räckt till för att visa även oss lite uppskattning, fast vi är gamla.

Så till Agneta Brunzell. Så sa jag på hennes fråga om jag badar, att det är så långt att gå, för jag bor vid vägen ut till Forsbacka, jag bor på Kungsgatan 51 A.

Så till ordet baderska. Det finns kvar sedan gamla badhuset, då man tvättade folk som badade karbad, från topp till tå. När jag jobbade på simhallen satt jag i kassan.

Edith Svedberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons