Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan inte vänta på V...

Jag är inte förmögen, men jag är i behov av hjälp ibland. Tack var möjlighet till rutavdrag har min vardag blivit lättare att hantera.

Annons

Att rut och rot dessutom skapar arbetstillfällen, minskar svartjobb och förbättrar samhällsekonomin, gör mig inte mindre positiv. Tvärtom!

För dem som lever ensam och inte har ork eller möjlighet att klara av vardagens alla bestyr, finns numera möjlighet till hjälp som man kan ha råd med.

Tack alla ni som ventilerat era synpunkter med mig och tackat för min insändare. Jag har inte samtalat med tusentals människor som Jörgen Myhrman har gjort, men min telefon har gått varm. Det är många män och kvinnor som berättat att de inte klarar av att ta reda på alla träd som ligger som plockepinn på gården, sandning, nedfallna takpannor, med mera. En ensamstående ung mamma, som var så höjdrädd att hon inte vågade putsa sina fönster själv, ringde. Hon, liksom jag och de andra, tillhör inte de förmögna. Vi kan inte vänta på att Vänsterpartiet kommer i regeringsställning och sköter tjänsterna gratis åt oss, som Myhrman lovade. Vi tror nog inte på att den dagen heller kommer.

Besvärliga ansökningsblanketter för rut och rot sköter numera företagaren om. Tala bara om att du vill ansöka om ovanstående bidrag, lämna personnummer, fastighetsbeteckning med mera. Du får senare ett meddelande från Skatteverket, och om uppgifterna stämmer behöver du inte göra något mer. Vore det inte bra om pensionärsföreningar, Försäkringskassan med flera automatiskt och alltid gav information om detta?

Britt-Marie Åström

Bergsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons