Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har inte varit bortskämda i Ramsjö

En positiv kommunledning har vi inte varit bortskämd med i Ramsjö, tvärtom har orten blivit utsatt för förnedrande utarmningsförsök under årtionden, skriver Leif Jönsson.

Annons

Med intraprenaden tänds en framtidstro som kanske kommer att bli banbrytande på många orter i landet, och ordet landsbygdspolitik får en ny innebörd. Lägg till det det populära uttryck, som alla politiska partier använder i valdebatter, Hela Sverige ska leva. 

Från oppositionen önskades ekonomisk uppföljning, helt naturligt, vilket ledningen påminde om att det redan fanns inskrivet. Detta måste vara en enkel åtgärd, formulär kanske finns kvar från byggnadstiden av Kyrksjöbadet hur de ekonomiska faktureringarna redovisades periodvis. Om inte minnet sviker, togs inte ett beslut att ett bad skulle finansernas av kommunen i samtliga gamla kommundelar. I dag kan vi följa hur representanter för kommuner, landskap och län visar sina egoistiska ställningstaganden för regionbildning där man tänker mest på egna intressen.

Fram för solidaritet där regeringar av vilken sort, det vara månde som gamle värmlänningen skomakare-Olle i Söromsjön uttryckte sig, och tillvarata hela Sveriges bästa för allmänheten. Skjut till slantar för skola, åldringsvård samt sjukvård. Det lönar sig att protestera. Skattekontoret blir kvar i Hudik, vi måste fortsätta att kräva av våra avlönade politiker att säga nej till all indragningar som berör landskapet.

Leif Jönsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons