Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi hade fullt upp medan glaciärerna smälte

Skövlingen av regnskogarna fortsatte och öknarna blev allt större, men vi tittade åt annat håll, skriver Anika Agebjörn.

Annons

Glaciärerna smälte och med dem försvann friskvattenreserverna för miljarder människor. Men vi märkte det inte för vi hade fullt upp med våra dataspel.

Med ökad värme och torka expanderade öknarna och berövade hundratals miljoner människor deras odlingsmark och därmed levebröd. Men vi var upptagna med att placera våra pensionspengar så vi hade inte tid att bry oss.

Överlevnaden för ytterligare hundratals miljoner hotades när havsnivåerna steg och låglänta kustnära områden allt oftare drabbades av översvämningar. Men, det var ju OS, VM, EM, Premier League, Europacup, SM och DM. Vem hade tid att kolla på något annat?

Skövlingen av regnskogarna fortsatte och accelererade med den ökande boskapsdriften, när allt fler av oss ville ha allt mer kött allt oftare. Dessutom var vi tvungna att köpa nya kläder, renovera köket, leta billigaste resan till Thailand, byta mobil och ominstallera alla appar på den nya. Inte undra på att vi hade det stressigt.

Under tiden krackelerade världen som vi känner den och vi hade inte ens tid att notera det på Facebook.

Anika Agebjörn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons