Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi glädjer oss åt landstingsfest

Vi är sex barnsjuksköterskor som arbetar på barn- och ungdomsmottagningen i Hudiksvall. Vi som många andra inom landstinget kämpar på varje dag för att ge patienterna så bra vård vi bara förmår.

Annons

Från landstingsledningen kommer ständigt nya direktiv; öka tillgängligheten, var flexibla, håll vårdgarantin, öka produktionen, jobba på ett annat sätt, håll budgeten, tänk på värdegrunden.

Trots mycket blygsamma lönepåslag och tajt bemanning försöker vi ha patienten i centrum, ge råd på telefon, informera, ta prover, trösta, övertala, ge injektioner/infusioner, planera, hitta de rätta diagnoskoderna, fylla i enkäter, lära oss nya dataprogram, uppfylla sparkrav. De senaste åren har vi sett många chefer komma och gå.

Men så en dag händer det? Vi blir inbjudna till fest. Buss till Göransson arena i Sandviken. En helkväll med mingel, mat och underhållning. Tre olika datum att välja mellan i början av december.

Vi glädjer oss. Vi anmäler oss redan första dagen för att vara säkra att komma med. Vi kanske är naiva eller inte förstår bättre men vi ser fram emot att för en kväll få umgås med varandra, träffa andra medarbetare i länet och roa oss.

Till skillnad från några insändarskribenter oroas vi inte av

• att denna fest som kostar landstinget cirka 500 kronor per anställd ska rasera ekonomin. I den totala landstingsekonomin är det en försvinnande liten del.

• att patientsäkerheten skulle vara hotad. Sjukvårdspersonal är ansvarskännande människor. Kanske vi är lite trötta dagen efter men troligtvis glada och positiva.

Syrrorna på barn- och ungdomsmottagningen Hudiksvalls sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons