Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver idrottspolitiker

Det är inte lätt för Bollnäsbandyn i sin eviga kamp för en inomhushall. Inte nog med att bandyn alltid ska ställas mot vård, skola och omsorg, nu ska den även vara samhällsekonomiskt lönsam.

Annons

Det rullar också en totalt osann debatt i Bollnäs (i jantelagens tecken) om att bandyn är en liten och utdöende sport. Nu har också de självutnämnda kulturpolitikerna i Folkpartiet tagit ställning mot en bandyhall. De var till och med så ivriga att använda det nya slagkraftiga argumentet "samhällsekonomiskt olönsamt" och smälla igen dörren för en bandyhall att de inte ens kunde invänta bandyhallskonsulternas slutliga rapport.

Det pratas om kulturpolitiker, som kämpar för kulturen, och det är väl bra. Men det vi behöver i dag är snarare idrottspolitiker. Vi har en bandyförening som behöver komma in under väggar och tak, samtidigt som ett flertal sporthallar och idrottsanläggningar håller på att förfalla. Behovet är stort och vi behöver fokusera på detta. Idrotten är mycket viktig för en levande och frisk kommun och vi behöver politiker som förstår detta och klarar av att driva dessa frågor.

Alla idrottsföreningar gör ett jättejobb (gratis) för att inspirera ung som gammal till regelbunden träning och hög livskvalitet genom hela livet. Det är kanske svårt att räkna fram en samhällsekonomisk lönsamhet på detta (enligt de beräkningsmodeller som finns i dag) men man kan aldrig ifrågasätta att vinsterna bli mycket stora för både individen och samhället.

Idrott är också kultur

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons