Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver cykelvägar

Att cykla efter riksväg 84 mellan Näsviken/Forsa och Hudiksvall är inte roligt. Trafiken är tät nästan hela dagen och eftersom många cyklar till jobbet blir det i värsta rusningstid.

Annons

Än så länge har så vitt jag vet ingen olycka med cyklist inblandad inträffat i rondellerna, men jag bävar för hur det ska bli när bilister på riksvägen och från E 4 ska samsas om utrymmet. Några cyklister tror jag inte vågar sig fram då.

Att göra den gamla järnvägen, Ljusdalsbanan, till cykelbana har det talats om i många år men inga pengar avsätts för det ändamålet. Det är säkert också ett väldigt dyrt projekt.

Men det finns ett billigare alternativ. Mellan Hudiksvall och Forsa/Näsviken finns fina skogsvägar men de är i urdåligt skick. Förmodligen underhålls de inte för att hålla bilisterna borta. Vägarna är så dåliga att de inte ens är trivsamma att cykla på.

Varför kan inte kommunen lägga lite pengar på någon av de mindre vägarna? Vill man hålla bilarna borta räcker det med beläggning på ena väghalvan.

Vi uppmanas att hålla i gång och det är just vad cyklister gör utan att smutsa ner miljön. Möt behovet och önskemålet om en säkrare cykelväg från centralortens ytterområden.

Cykelvägar borde ligga i den borgerligt styrda kommunen med Miljöpartiet och Centerpartiet på ledande poster.

Sommarcyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons