Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vem vi är kan ibland vara något annat än vad vi är"

Det är bra att tvivla och ifrågasätta, Andreas Holmberg (
1/12
).

Annons

Jag tvivlar på att hästar funderar så mycket över könsidentiteter, än mindre talar om dem. Jag tror att de bara är som de är, gör som de gör och så blir det som det blir. Ibland är det någon som får föl- antagligen den med fungerande livmoder, eller uterus för att ta ett könsneutralt ord. Jag tycker att man kan lära barnen i skolan att ord är något som människor hittat på för att kunna förklara saker för varandra och då behöver man komma överens om vad orden ska betyda.

Vi lever i ett samhälle som är könsuppdelat och varför det är så har många olika orsaker man kan diskutera med barnen samtidigt som man konstaterar att människor gärna jämför sig med varandra för att på så sätt skapa en egen identitet. Vi kan säga att könsorgan och könsidentitet oftast sammanfaller men ibland är det inte så. Att vara transsexuell känns för mig som hur adopterade ibland beskriver det att känna sig svensk men behandlas som en invandrare. Man vet mycket väl att man ser annorlunda ut men ändå förändras inte känslan.

Vem vi är kan ibland vara något annat än vad vi är. Eftersom vi gärna intalar våra barn att det inte spelar någon roll om man är kille eller tjej då borde det inte heller spela någon roll om en person med uterus vill leva socialt och/eller juridiskt som kille eller bara som en människa eftersom det är så man identifierar sig. Föl blir det nog ändå.

Gabriel Sving

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons