Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ser oss som inte orkar?

Om en månad har jag ingen lägenhet längre. Då försvinner min trygghet, min rättighet och mitt liv. Varför? För att jag inte har kunnat betalat min hyra som det är avtalat. Varför inte?

Annons

För att jag är kroniskt sjuk, nekad sjukersättning, nekad ekonomsikt bistånd. När ser någon att jag inte kan söka jobb som alla andra. När ser någon oss som är sjuka som har nog med att sträva vår egen vardag för att få den att fungera.

Att orka med en kropp som ger upp vissa dagar och sedan se att pengarna på kontot inte räcker, gör att jag får leva på gröt eller bröd och mjölk. En hård med sannare sanning. Den dieten hjälper inte till att bidra med energi för någon som behöver all ork att arbeta sig igenom alla system, pappersexercis och långa telefonsamtal.

Det ekonomiska biståndet finns för dem som inte har något annat att tillgå. Jag har fått leva på det det senaste året, då min sjukersättning ej längre gäller. Jag letar mig ut på arbetsmarknaden, men lusten är inte alltid lika stark när jag inte klarar mig ekonomiskt.

Något bistånd betalas inte ut för att jag inte söker eller försöker tillräckligt. Att leva så här i ett år har gjort mig rädd för samhället i sig. Var finns den hjälp som sägs ska se alla som inte kan leva av egen inkomst, när en sjuk människa utan jobb inte kan få mat på bordet? Eller ha någonstans att bo.

Jennie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons